Uppdatering kommer

Jag har varit riktigt dålig, varit inlagd på sjukhus osv. Har fått en kraftig hjärnskakning men är nu på bättringsvägen. En uppdatering kommer snart, håller på att skriva ihop ett inlägg om två turbulenta veckor...

Trasig broms

Min rullstol har förvandlats till en tickande bomb, det känns som om de bara är en tidsfråga innan jag åker i backen. Det är nämligen så att en av bromsarna på rullstolen har gått sönder. När jag bromsar så går det fortfarande att snurra hjulet, med andra ord så kan rullstolen åka åt sidan när jag förflyttar mig på glidbrädan, med resultatet att jag ramlar i backen. Ett sådant fall kan tyvärr vara förödande och i värsta fall medföra att jag blir lika dålig som i januari eller till och med ännu sämre.

Jag vet inte riktigt vart jag ska vända mig för att få bromsen lagad, är det min arbetsterapeut eller hjälpmedelscentralen som ansvarar för detta? De är en bra fråga. Antar att jag får börja hos min AT.

Rehabmottagning Uddevalla

I tisdags var jag iväg till rehabmottagningen i Uddevalla, den som bedrivs av primärvården. Eftersom att de är fritt vårdval i Sverige och att Uddevalla rehabmottagning har tillgång till träning i varmvattenbassäng så valde jag att gå där istället för i Trollhättan. Sen har jag hört mycket bra om dem från min sjukgymnast inom hemtjänsten och från min kompis.
 
Så i tisdags var jag alltså där på ett första besök. Jag fick träffa min sjukgymnast och hon ställde en massa frågor osv för att få en uppfattning om vad som hänt, vilka hjälpbehov jag har och vilken träning som kan passa. Hon gjorde en kort kontroll över kroppen där jag först fick stå upp, sedan fick jag sitta på en brits och hon kontrollerade patellarreflexen. Reflexen i det högra benet var stegrad vilket gjorde att hon frågade vem min läkare var, hon ville då ringa dit och höra vad läkaren har att säga osv. Det kändes seriöst att hon skulle ringa till min läkare för att få en bra bild av det hela.
 
Inann jag åkte hem fick jag lägga mig på britsen och hon kontrollerade mina knän och höfter, sedan sa hon att jag skulle få en ny tid redan nästa vecka. Så torsdag den 16/9, då kommer jag åka tillbaka till henne för att vi ska göra ett gemensamt träningsprogram för bassängträning. Hon ansåg även att jag skulle ha nytta av att träna överkroppen på deras gym, så de blir kanske något sådant också.
 
Det känns så himla skönt att de äntligen är igång och händer någonting! Jag är supertaggad och håller tummarna för att kroppen håller.

Notering i journalen

Var in och kollade journalen igår och såg att neurologen på Sahlgrenska som jag träffade i mars hade skrivit in en notering. De var ju på tiden! De han skrev var kort och gott att han inte sett något avvikande neurologisk i de tester som gjorts. Det var alltså en SEP och en MEP som jag fick göra på Sahlgrenska. Och de var normala. Han skickade ett svar tillbaka till min läkare på vårdcentralen med den infon och att de tog ur mig ur kösystemet och avskrev mig som patient hos dem.

Det läkarbesöket är nog det jag blev mest lurad under och är det besöket jag känner mest besvikelse över. Han var så förtroendegivande, sa att jag skulle få göra så mycket nya undersökningar och komma i kontakt med andra speciallister. Men De blev alltså inget med de! De gjordes enbart den neurologiska utredningen och sedan var de färdiga.

Men jaja, inget att göra åt det även om de är kasst!

Koagulationsutredningen

När jag fick mina proppar i benet och lungorna funderade läkarna mycket kring varför jag som är så ung har drabbats av proppar. Man misstänkte malignitet och en sådan utredning pågår, man började även fundera kring om det fanns någon bakomliggande koagulationsrubbning. Därför startade man även en koagulationsutredning, vilket egentligen bara är blodprov.
 
Förra tisdagen så kom då äntligen resultatet från koagulationsutredningen, det finns inskrivet i journalen och jag har läst anteckningen via mina vårdkontakter. I svaret säger man att man har sett avvikande resultat. Än har dock ingen kontaktat mig från sjukvården för att förklara vad det egentligen innebär eller hur man går vidare. Det man har sett som är avvikande är att APT-tiden är förlängd, detta kan vara förenligt med Lupus antikoagulans som man därmed inte kan utesluta. Det är alltså det som man misstänker att jag kan ha. Enligt internationella riktlinjer gällande Lupus antikoagulans så ska ett bekräftande prov tas tidigast efter 12 veckor, det är dock inte genomförbart om jag fortfarande behandlas med Fragmin eller Waran. 
 
Jag har försökt läsa på internet vad det avviankde resultatet innebär, men än så länge har jag inte riktigt förstått. Jag frågade min kompis som är AT-läkare men fick inget tydligt svar därifrån. Hennes åsikt var att resultatet från utredningen kan vara felaktiga och helt värdelösa. Detta till följd av att man inte kan säkerställa om koagulationsprovet togs före eller efter att man börjat behndla mig med Xeralto. Det står nämligen att man satte in mig på Xeralto efter att man konstaterat DVT via ultraljud, samma dag togs koagulationsprovet. Det vi misstänker är att man gjorde ultraljud som bekräftade DVT, satte in behandling och sedan togs provet. Då kan tyvärr resultatet vara helt värdelöst!
 
Så jag får väl se ifall de hör av sig ifrån sjukhuset eller om jag tvingas ligga på själv. För om jag har någon koagulationsrubbning så vill jag veta det, jag vill inte drabbas av fler blodproppar i framtiden!!

Bröstsmärtor

Igår kväll från ingenstans när jag och sambon satt och kollade på serie så fick jag ont i bröstet. Smärtan satt mitt i bröstet (något åt de vänstra hållet), som om någon stod och kramade med en hand runt hjärtat, svår att riktigt sätta ord på de, men de strålade från bröstet och känndes lite som när man får kramp någonstans.
 
Hade runt 90-100 i puls så de var ju inte takykardi som gav smärtor i bröstet. Pulsen var regelbunden när jag kollade previs efter smärtorna börjat. Jag tänkte att kanske var det någon överansträngd eller spänd muskel i bröstkorgen som ställde till det för mig. Jag tog ett glas Samarin om ifall det skulle vara reflux som orsakade smärtorna. Men de kändes inte så, jag brukar ju ha reflux rätt ofta och de kändes inte som de. Efter en stund var det ingen skillnad, Samarinen hade enbart lugnat min mage. Då bestämde jag mig och tog några av mina vidbehovstabletter, både smärtstillande och muskelavslappnande.
 
Efter en stund blev jag så trött, trots att klockan inte var mer än strax efter 20, så jag gick och la mig i sängen. När de smärtstillande sedan började ha effekt så somnade jag en stund. När klockan var runt 22 kom min sambo och la sig och då vaknade jag till. Smärtorna fanns fortfarande kvar men var inte riktigt lika intensiva. Jag kände återigen på pulsen och till min förskräckelse så var pulsen oregelbunden. Det slog 2 slag, gjorde uppehåll, slog lite snabbare 3 slag, gjorde uppehåll, slog 4 slag lite långsammare, slog 2 slag, uppehåll osv.. De tog ett tag men jag lyckades somna, men har sovit väldigt oroligt.
 
När jag sedan vaknade på morgonen var pulsen återigen regelbunden. Smärtorna i bröstet var kvar men inte alls lika illa som dagen innan. Jag tog dock några extra smärtstillande på morgonen och det gjorde susen!
 

Intervjun avklarad!

Igår var jag alltså iväg på anställningsintervju. De gick ändå helt okej. Allt föll sig ganska naturligt när jag väl var där!

Rekryteraren tog själv upp sjukskrivning när jag berättade om att jag varit mycket sjuk sedan i januari pga ryggskadan och blodproppar i ben och lungor och att min 5mån projektanställning inte blev vad vi förväntat oss. Fast såhär i efterhand hade jag inte svarat riktigt likadant på alla frågor...

De var verkligen en total grillning..
Så fort jag sa något så fick jag en följdfråga. Exempelvis vad är ett bra samarbete enligt dig och när jag svarat säger hon kan du ge något exempel. Hur menar du med dehär? Kan du motivera dehär? Ja så fort jag gett ett svar kom någon fråga. Har du haft en konflikt med någon nån gång? Kan du ge ett exempel. Hur och vad gjorde du för att lösa situationen. Du säger att du är envis och att du behöver övertygas med kunskap eller fakta, kan du ge exempel på en sådan situation, finns det något exempel där du använt dig av detta? Osv osv.

Är helt slut i huvudet och kroppen även idag, nattens sömn var inte överdrivet bra. Minns inte exakt allt vad vi pratade om då jag drabbats av en blackout.

Men överlag gick de bra. Jag svarade på alla frågor ärligt och så bra jag kunde! Vad mer kunde jag göra?!

Nu är de "bara" 2-3 veckor innan jag får något svar!

Anställningsintervju

Till skillnad mot de senaste inläggen som berättat om vad som varit kommer jag nu skriva om något som står framför mig.

Den 31 Juli gick min projektanställning ut efter 5 månader och min chef ville inte förlänga den. Så jag blev istället arbetslös och tvingades börja söka nya jobb och skriva in mig på arbetsförmedlingen. Redan innan jag blev arbetslös började jag söka några jobb så när jag sedan skrev in mig hade jag sökt 4st tjänster.

Förra veckan fick jag då ett samtal från en rekryterare som sa att jag skulle komma på intervju för två av dessa tjänster, imorgon fredag den 2/9. Det är en annan avdelning än den jag jobbat på tidigare och det känns väldigt spännande.

Jag känner mig dock väldigt nervös. Dels för vilka frågor jag kommer få svara på, men mest av allt oroar jag mig över hur de ska reagera när de ser att jag sitter i rullstol. Sen hur sjutton ska jag förklara eller ta upp att jag inte kan jobba de 100% som tjänsten är på utan att jag är sjukskriven på 25%. De är nog morgondagens svåraste uppgift. När och hur ska jag ta upp min sjukskrivning? De är en svår nöt att knäcka, men jag får kanske se hur intervjun utvecklas och sedan ta det därifrån. De är ju trots allt människor som jag ska träffa.

Spännande och intressant ska de bli och jag hoppas att allt går vägen så att både jag och arbetsgivaren kan känna oss nöjda efter intervjun. Sen hoppas jag för allt i världen att de faktiskt vill anställa mig. Det skulle jag verkligen behöva efter allt tungt som varit det senaste året! Jag behöver lite medvind för en gångs skull. Så håll tummarna och önska mig lycka till imorgon! Ha det bäst så länge :)

RSS 2.0