Intensifierad träning i hemmet

Eftersom det inte skulle bli någon bassängträning under sommaren så beslutade sjukgymnasten att träningen i hemmet skulle intensifieras, de var även något som jag var med på då jag såklart inte vill tappa mer muskler genom att bara sitta i rullstolen. Så vi testade ut 4 st övningar som jag gör i sängen och bestämde sedan att jag ska varva övningarna i sängen med gåträning. Så 3 ggr i veckan ska jag gåträna och 3 ggr ska jag göra övningar i sängen. Helst varannan gång så jag inte överanstränger mig. Detta körde vi stenhårt i 2 veckor, sedan började jag få riktigt ont i mitt högra ben och då tog jag en paus i träningen. Jag tänkte att jag kanske överansträngt mig.

Ingen bassängträning

När jag sedan hörde av sjukgymnasten så fick jag veta att neurologisk rehab inte skulle ta emot mig just eftersom att jag inte hade någon diagnos. Läkaren på neurologen på Sahlgrenska hade ju även hört av sig och sagt att mina neurologiska tester var bra så mina besvär kan därmed inte emanera därifrån. Så där tog den utredningen stopp.
 
Men min sjukgymnast gav inte upp, han kontaktade rehab i en grannkommun och de hade tillgång till basängträning. Så jag ringde dit och bokade en tid till en sjukgymnast men jag fick också veta att jag kunde söka på deras dropp-in tider om jag hade möjlighet. Men eftersom jag hade gått upp till att jobba 50% så var onsdagar den enda möjliga dagen och jag kände att jag inte orkade kliva upp vid 5 för att sedan köa i hopp om att få ett tidigt nr och få träffa en sjukgymnast. Den inbokade tiden var ett par veckor framåt så vattengympan skulle ha stängt och öppnar igen i augusti, så mitt besök var mer för att göra en bedöming gällande om bassängträning var bra för mig.
 
Men de såg i alla fall ljust ut gällande att få komma på bassängträning!
 
Tyvärr fick jag ringa och avboka tiden jag hade eftersom jag blivit sämre. Det kommer jag berätta mer om senare.

Återigen länge sedan jag skrev något här

De händer så mycket på alla fronter i livet just nu och jag får inte ork eller tid till att skriva här så ofta. Men jag ska i alla fall uppdatera er om läget i följande inlägg. Då kanske jag kan fortsätta skriva utan att det blir ett enormt hopp för er att hänga med på. Jag ska ta det lite i sammanfattning i några inlägg som kommer upp efterhand som tid och ork finns.

RSS 2.0