Endokrinologen

Vilket hemskt läkarbesök!! Förra måndagen var jag hos endokrinologen eftersom min läkare på VC skickat en remiss dit. Själv vet jag inte riktigt varför hon ville ha mig dit då de hon sagt till mig är att de är duktiga på att tänka utanför boxen på endokrinologen. De vet jag dock inte om jag kan hålla med om...
 
När jag blev uppropad fick jag flytta mig från väntrummet till korridoren utanför läkarens rum. Där fick jag vänta i säkert 20min innan läkaren dök upp. Väl inne i rummet så berättade hon att hon fått remiss från min läkare på VC (men hon nämnde aldrig vad som stod i remissen, varför jag var där) och sedan berättade hon att hon själv arbetar med endokrinologi och är specialiserad mot ovanliga metabola sjukdomar. Jaha?! Och vad betyder de tänkte jag..
 
Sedan kom bomben! Hon sa bara rakt ut, kan du berätta varför du är här. Öööh kände jag och tänkte att de vet väl inte jag. Så jag frågade var hon ville att jag skulle börja och fick svaret att jag kunde börja från början och sammanfatta lite. Hon ville alltså att jag skulle sammanfatta min sjukhistoria, få se då! Vad vill hon veta, vad är värt att ta upp?! Hon ställde inte en enda fråga under hela besöket och guidade mig inte nått kring vad hon ville veta.. Så vad gjorde jag?! Jo, jag rabblade upp de symptom jag kom på för tillfället (vilket bara var en bråkdel men ändå fyllde ett halvt A4-papper). De blev hopp hit och dit och jag försökte få hjälp från läkaren kring vilken information hon ville ha men hon var iskall, när jag tystnade så förblev de tyst. Så när jag var färdig kollade hon över mina provsvar från tidigare och bestämde sig sedan för att ta ett par standardprover. Hon sa sedan att hon inte tror att jag har någon ovanlig metabol sjukdom utifrån de symptom jag uppgett och besöket var därmed över.
 
De kändes helt ärligt som att hon inte var intresserad av att ha mig där, de var därmed ett helt onödigt läkarbesök! Just eftersom hon inte frågade någonting alls och för att de kände som hon inte ville ha med mig att göra. Jag menar om man som läkare märker att patineten verkar vilsen och inte vet vad den ska säga så måste man väl ändå kunna ställa lite frågor så att man får svar på de saker som man vill utesluta eller verifiera. Jag kände mig helt ärligt ovälkommen och som en idiot där jag satt i min rullstol och försökte komma på mina symptom som kan vara relevanta för detta läkarbesök. Och att de är duktiga på att tänka utanför boxen håller jag definitivt inte med om, de ville inte ens tänka innanför boxen utan de kändes som jag bara var där "för att".. Jag som hade hoppats på att de verkligen skulle kunna tänka lite längre än andra läkare och inte enbart på sitt speciallistområde. Men där hoppades jag på för mycket..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0